«ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΗΤΕΡΑ»

«ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΗΤΕΡΑ»

«ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΗΤΕΡΑ»

Στο έργο αναλύονται οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, η επικοινωνία, οι σχέσεις γονέων – παιδιών, το διαζύγιο, η συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική προσέγγιση της γυναίκας – μητέρας κλπ.

Η έλλειψη παροχής στοιχειώδους γνώσης και πληροφόρησης από το εκπαιδευτικό σύστημα, στα ζητήματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και την ψυχοκοινωνική πραγματικότητα μιας μελλοντικής μητέρας και ενός μελλοντικού πατέρα συντηρεί και διαιωνίζει στους νέους ανθρώπους παρωχημένες συμπεριφορές, στάσεις και αντιλήψεις με αποτέλεσμα τις τραγικές ιστορίες των καθημερινών δελτίων ειδήσεων για εγκαταλείψεις παιδιών, δολοφονίες βρεφών, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και μητρότητες, εκμετάλλευση και θελημένη ή αθέλητη κακοποίηση παιδιών κτλ.

Η πλειοψηφία τέτοιων καταστάσεων έχει άμεση σχέση με την άγνοια των γυναικών γύρω από το ζήτημα της μητρότητας και των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Με αυτό το σκεπτικό αποφάσισα να συλλέξω και να προσφέρω στοιχειώδη γνώση και πληροφόρηση που αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για μια γυναίκα που προγραμματίζει να γίνει μητέρα ή είναι μητέρα.